Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JEST BAAARDZO PYSZNY , MIĘCIUTKI , ROZPŁYWA SIE W USTACH ZAWSZE JAK GO UPIEKĘ TO SZYBKO ZNIKA POLECAM
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25756
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1334
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25756
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1334
Składniki
Wykonanie ciasta: najpierw ubijamy pianę z białek , odstawiamy na bok. Następnie ucieramy margarynę , dodajemy cukier puder , żółtka , makę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka , delikatnie wymieszac i wyłozyc na duzą blachę
.Wykonanie masy serowej: ubijamy na sztywno białka z 10 jaj , odstawiamy na bok . Ucieramy margarynę z cukrem pudrem , dodajemy żółtka ale stopniowo po 1 cały czas mieszając , następnie ser (zmielony 3 razy przez maszynkę) , dokładnie połaczyc skł, pózniej sok z cytryny , nastepnie budynie , obydwie mąki wymieszane z łyzeczką proszku do pieczenia i na końcu bardzo delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek i rodzynki . Gdy masa jest gotowa wykładamy ją na przygotowane wcześniej ciasto , wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na ok 1 godzinę
Po upieczeniu na ostygnięty sernik przygotowyjemy polewę i posypujemy płatkami migdałowymi
SMACZNEGO