Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JEST BAAARDZO PYSZNY , MIĘCIUTKI , ROZPŁYWA SIE W USTACH ZAWSZE JAK GO UPIEKĘ TO SZYBKO ZNIKA POLECAM
Polecam.
Odsłon: 286
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 171
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 286
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 171
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Składniki
Wykonanie ciasta: najpierw ubijamy pianę z białek , odstawiamy na bok. Następnie ucieramy margarynę , dodajemy cukier puder , żółtka , makę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka , delikatnie wymieszac i wyłozyc na duzą blachę
.Wykonanie masy serowej: ubijamy na sztywno białka z 10 jaj , odstawiamy na bok . Ucieramy margarynę z cukrem pudrem , dodajemy żółtka ale stopniowo po 1 cały czas mieszając , następnie ser (zmielony 3 razy przez maszynkę) , dokładnie połaczyc skł, pózniej sok z cytryny , nastepnie budynie , obydwie mąki wymieszane z łyzeczką proszku do pieczenia i na końcu bardzo delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek i rodzynki . Gdy masa jest gotowa wykładamy ją na przygotowane wcześniej ciasto , wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na ok 1 godzinę
Po upieczeniu na ostygnięty sernik przygotowyjemy polewę i posypujemy płatkami migdałowymi
SMACZNEGO