Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JEST BAAARDZO PYSZNY , MIĘCIUTKI , ROZPŁYWA SIE W USTACH ZAWSZE JAK GO UPIEKĘ TO SZYBKO ZNIKA POLECAM
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 57
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 146
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2514
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 57
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 146
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2514
Składniki
Wykonanie ciasta: najpierw ubijamy pianę z białek , odstawiamy na bok. Następnie ucieramy margarynę , dodajemy cukier puder , żółtka , makę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka , delikatnie wymieszac i wyłozyc na duzą blachę
.Wykonanie masy serowej: ubijamy na sztywno białka z 10 jaj , odstawiamy na bok . Ucieramy margarynę z cukrem pudrem , dodajemy żółtka ale stopniowo po 1 cały czas mieszając , następnie ser (zmielony 3 razy przez maszynkę) , dokładnie połaczyc skł, pózniej sok z cytryny , nastepnie budynie , obydwie mąki wymieszane z łyzeczką proszku do pieczenia i na końcu bardzo delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek i rodzynki . Gdy masa jest gotowa wykładamy ją na przygotowane wcześniej ciasto , wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na ok 1 godzinę
Po upieczeniu na ostygnięty sernik przygotowyjemy polewę i posypujemy płatkami migdałowymi
SMACZNEGO