Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jednocześnie z wyraźnym smakiem ajerkoniaku.
tortownica 26 cm, mikser, rondelek, miska
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9906
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 627
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3797
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9906
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 627
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3797
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Herbatniki pokruszyć. Masło roztopić i dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać i wyłożyć spód tortownicy.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać twaróg i ajerkoniak. Wmieszać proszek budyniowy. Masę wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Po ok. 15-20 minutach zredukować temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 50-55 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostudzenia. Potem wstawić do lodówki.
Żelatynę namoczyć, następnie odcisnąć i podgrzać. Ciepłą wmieszać do ajerkoniaku. Wylać na zimny sernik, uważając, żeby ajerkoniak nie spłynął po bokach. Wstawić do lodówki do stężenia. Ubitą kremówką udekorować brzeg ciasta. Smacznego :)