Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jednocześnie z wyraźnym smakiem ajerkoniaku.
tortownica 26 cm, mikser, rondelek, miska
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19409
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1051
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19409
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1051
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Herbatniki pokruszyć. Masło roztopić i dodać do pokruszonych ciastek. Wymieszać i wyłożyć spód tortownicy.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać twaróg i ajerkoniak. Wmieszać proszek budyniowy. Masę wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Po ok. 15-20 minutach zredukować temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 50-55 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostudzenia. Potem wstawić do lodówki.
Żelatynę namoczyć, następnie odcisnąć i podgrzać. Ciepłą wmieszać do ajerkoniaku. Wylać na zimny sernik, uważając, żeby ajerkoniak nie spłynął po bokach. Wstawić do lodówki do stężenia. Ubitą kremówką udekorować brzeg ciasta. Smacznego :)