Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16092
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4891
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16092
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4891
Składniki
Żelatynę namoczyć w połowie mleka na około pół godziny. Rozpuścić na małym ogniu i zostawić do ostygnięcia.
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu z pozostałym mlekiem.
Serek mieszamy z cukrem, dodajemy ubitą śmietanę i ochłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy, najlepiej szklanej.
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu i ostudzoną wylać na lekko zastygnięty sernik. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego.