Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 58
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 36
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 58
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 36
Składniki
Żelatynę namoczyć w połowie mleka na około pół godziny. Rozpuścić na małym ogniu i zostawić do ostygnięcia.
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu z pozostałym mlekiem.
Serek mieszamy z cukrem, dodajemy ubitą śmietanę i ochłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy, najlepiej szklanej.
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu i ostudzoną wylać na lekko zastygnięty sernik. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego.