Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2169
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 658
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2169
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 658
Składniki
Żelatynę namoczyć w połowie mleka na około pół godziny. Rozpuścić na małym ogniu i zostawić do ostygnięcia.
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu z pozostałym mlekiem.
Serek mieszamy z cukrem, dodajemy ubitą śmietanę i ochłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy, najlepiej szklanej.
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu i ostudzoną wylać na lekko zastygnięty sernik. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego.