Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatnie kremowy rozpływający się w ustach. Jeden z najbardziej lubianych serników w moim domu. Robię go na różne okazje i zawsze znika błyskawicznie.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34092
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2926
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34092
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2926
Składniki
Biszkopty mielimy na piasek, łączymy z olejem kokosowym ( najlepiej dać go najpierw mniej i stopniowo dodawać aż połączy się z ciastkami) i wykładamy spód tortownicy, ugniatamy. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy serek, budyń, ekstrakt i olej. Miksujemy tylko do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką (łyżką). Masę serową wylewamy na spód. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180°C. Na półkę niżej wstawiamy naczynie z wodą. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy sernik, zmniejszamy do 160°C i pieczemy około 90 minut. Kiedy sernik na środku nie będzie już płynny to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na godzinę. Czas pieczenie musimy dostosować do swojego piekarnika. Następnie wyjmujemy i odstawiamy na kilka godzin do zupełnego wystudzenia i schłodzenia. Czekoladę rozpuszczamy z olejem w kąpieli wodnej, a następnie polewamy sernik. Najlepiej użyć czekolady mlecznej i gorzkiej, aby polewa nie była za słodka bo na wierzchu układamy ptasie mleczko które jest dość słodkie. Dekorujemy ptasim mleczkiem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!