Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik, który zawsze piekła moja babcia na święta.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę.Jaja wbić,utrzeć z cukrem i miękkim masłem na puch.Masę jajeczno -maślaną połączyć z ziemniakami,serem, wsypać proszek do pieczenia,dokładnie zmiksować.
Formę posmarować tłuszczem, wyłożyć herbatnikami ,posypać 2 łyżkami czekolady,rozsmarować masę serową,wygładzić,pozostałą łyżką czekolady za pomocą siteczka, posypać sernik.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.