Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi jak dobrze pamiętam z jakiejś starej książki.Wprowadzam tylko ciągle jakieś zmiany. W tym serniku nie ma białego cukru.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Banany obrać i zmielić razem z serem przynajmniej dwa razy. Żółtka utrzeć z płynnym miodem i nadal ucierając dodać małymi porcjami ser z bananem. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na koniec dodać sok z cytryny ( ja dodałam z 1/3 cytryny). Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Na spód wyłożyć herbatniki. Przełożyć równo masę serową. Piec ok. 50 minut, w temperaturze 180 C zmniejszając do 160 C. 2. Ok 80 g czekolady i 3 łyżki mleka rozpuścić nad parą wodną. Gdy sernik prawie ostygnie wyjmujemy go dopiero z piekarnika i polewamy czekoladą.