Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi jak dobrze pamiętam z jakiejś starej książki.Wprowadzam tylko ciągle jakieś zmiany. W tym serniku nie ma białego cukru.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Składniki
Banany obrać i zmielić razem z serem przynajmniej dwa razy. Żółtka utrzeć z płynnym miodem i nadal ucierając dodać małymi porcjami ser z bananem. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na koniec dodać sok z cytryny ( ja dodałam z 1/3 cytryny). Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Na spód wyłożyć herbatniki. Przełożyć równo masę serową. Piec ok. 50 minut, w temperaturze 180 C zmniejszając do 160 C. 2. Ok 80 g czekolady i 3 łyżki mleka rozpuścić nad parą wodną. Gdy sernik prawie ostygnie wyjmujemy go dopiero z piekarnika i polewamy czekoladą.