Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pod wpływem wysokiej temperatury na powierzchni ciasta tworzy się skorupka chroniąca wszystko co w tym serniku najlepsze, czyli wilgoć, kremowość, esencję porządnego sernika.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 134
Chińska kapusta pak choi ma specyficzny, lekko gorzkawy i orzechowy smak. Świ...
Odsłon: 46
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 98
Tarte buraczki w słoikach to nie tylko zimowy dodatek do obiadu. Takie buracz...
Odsłon: 165
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 134
Chińska kapusta pak choi ma specyficzny, lekko gorzkawy i orzechowy smak. Świ...
Odsłon: 46
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 98
Tarte buraczki w słoikach to nie tylko zimowy dodatek do obiadu. Takie buracz...
Odsłon: 165
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5285
Składniki
Twaróg, jaja i śmietanka muszą być w temperaturze pokojowej. Twaróg przekładamy do miski, miksujemy z cukrem pudrem do połączenia, nie za długo. Potem dodajemy śmietankę, również miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i finalnie łączymy, nie przejmujcie się, że masa jest dość rzadka, tak ma być. Następnie dodajemy jaja w całości i cukier z wanilią mieszamy do połączenia, około 2 - 3 minut. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia tak, by papier wystawał około 8 cm ponad brzegi naczynia, wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (funkcja grzania góra-dół, na drugim poziomie od dołu), wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut, do zbrązowienia wierzchu, studzimy przy uchylonych drzwiczkach, wyjmujemy na blat, schładzamy do temperatury pokojowej, dekorujemy dowolnie, smacznego.