Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pod wpływem wysokiej temperatury na powierzchni ciasta tworzy się skorupka chroniąca wszystko co w tym serniku najlepsze, czyli wilgoć, kremowość, esencję porządnego sernika.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2669
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1977
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2669
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1977
Składniki
Twaróg, jaja i śmietanka muszą być w temperaturze pokojowej. Twaróg przekładamy do miski, miksujemy z cukrem pudrem do połączenia, nie za długo. Potem dodajemy śmietankę, również miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i finalnie łączymy, nie przejmujcie się, że masa jest dość rzadka, tak ma być. Następnie dodajemy jaja w całości i cukier z wanilią mieszamy do połączenia, około 2 - 3 minut. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia tak, by papier wystawał około 8 cm ponad brzegi naczynia, wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (funkcja grzania góra-dół, na drugim poziomie od dołu), wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut, do zbrązowienia wierzchu, studzimy przy uchylonych drzwiczkach, wyjmujemy na blat, schładzamy do temperatury pokojowej, dekorujemy dowolnie, smacznego.