Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pod wpływem wysokiej temperatury na powierzchni ciasta tworzy się skorupka chroniąca wszystko co w tym serniku najlepsze, czyli wilgoć, kremowość, esencję porządnego sernika.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Składniki
Twaróg, jaja i śmietanka muszą być w temperaturze pokojowej. Twaróg przekładamy do miski, miksujemy z cukrem pudrem do połączenia, nie za długo. Potem dodajemy śmietankę, również miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i finalnie łączymy, nie przejmujcie się, że masa jest dość rzadka, tak ma być. Następnie dodajemy jaja w całości i cukier z wanilią mieszamy do połączenia, około 2 - 3 minut. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia tak, by papier wystawał około 8 cm ponad brzegi naczynia, wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (funkcja grzania góra-dół, na drugim poziomie od dołu), wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut, do zbrązowienia wierzchu, studzimy przy uchylonych drzwiczkach, wyjmujemy na blat, schładzamy do temperatury pokojowej, dekorujemy dowolnie, smacznego.