Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo prosty nie wymagający żadnych wielkich zdolności kulinarnych :)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1471
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 357
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 2045
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1471
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 357
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 2045
Składniki
Najlepiej zrobić je w wysokim naczyniu żaroodpornym wcześniej wyłożonym folią spożywczą, ja tego nie zrobiłam i dość ciężko było je porcjować. Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuścić w około 150 ml gorącej wody, wymieszać i odstawić do lekkiego przestygnięcia, powinna być ciepła lub letnia. Następnie wymieszać ją z serkiem homogenizowanym aż utworzą jednolitą masę. Dla wzbogacenia tego sernika można na dno ułożyć biszkopty, a następnie zalać je masą serkową. Odstawić do lodówki na około godzinę, aż masa nieco zastygnie. Od razu po wstawieniu sernika przygotować drugą galaretkę, wedłóg przepisu na opakowaniu. Jeśli używamy owoców pokroić je i udekorować wierzch lekko zastygniętej masy. Galaretka powinna być letnia lub wręcz chłodna. Zalewamy nią pierwszą warstwę (lub warstwę z owocami). Sernik odstawić do lodówki na kilka godzin, pół dnia lub całą noc ;) Podawać i zajadać się