Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo prosty nie wymagający żadnych wielkich zdolności kulinarnych :)
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 302
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 302
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Składniki
Najlepiej zrobić je w wysokim naczyniu żaroodpornym wcześniej wyłożonym folią spożywczą, ja tego nie zrobiłam i dość ciężko było je porcjować. Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuścić w około 150 ml gorącej wody, wymieszać i odstawić do lekkiego przestygnięcia, powinna być ciepła lub letnia. Następnie wymieszać ją z serkiem homogenizowanym aż utworzą jednolitą masę. Dla wzbogacenia tego sernika można na dno ułożyć biszkopty, a następnie zalać je masą serkową. Odstawić do lodówki na około godzinę, aż masa nieco zastygnie. Od razu po wstawieniu sernika przygotować drugą galaretkę, wedłóg przepisu na opakowaniu. Jeśli używamy owoców pokroić je i udekorować wierzch lekko zastygniętej masy. Galaretka powinna być letnia lub wręcz chłodna. Zalewamy nią pierwszą warstwę (lub warstwę z owocami). Sernik odstawić do lodówki na kilka godzin, pół dnia lub całą noc ;) Podawać i zajadać się