Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo prosty nie wymagający żadnych wielkich zdolności kulinarnych :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 365
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 251
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 415
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1624
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 365
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 251
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 415
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1624
Składniki
Najlepiej zrobić je w wysokim naczyniu żaroodpornym wcześniej wyłożonym folią spożywczą, ja tego nie zrobiłam i dość ciężko było je porcjować. Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuścić w około 150 ml gorącej wody, wymieszać i odstawić do lekkiego przestygnięcia, powinna być ciepła lub letnia. Następnie wymieszać ją z serkiem homogenizowanym aż utworzą jednolitą masę. Dla wzbogacenia tego sernika można na dno ułożyć biszkopty, a następnie zalać je masą serkową. Odstawić do lodówki na około godzinę, aż masa nieco zastygnie. Od razu po wstawieniu sernika przygotować drugą galaretkę, wedłóg przepisu na opakowaniu. Jeśli używamy owoców pokroić je i udekorować wierzch lekko zastygniętej masy. Galaretka powinna być letnia lub wręcz chłodna. Zalewamy nią pierwszą warstwę (lub warstwę z owocami). Sernik odstawić do lodówki na kilka godzin, pół dnia lub całą noc ;) Podawać i zajadać się