Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
(przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 195
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3975
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 354
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 913
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 195
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3975
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 354
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 913
Składniki
wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części, mniejszą część wkładamy do zamrażarki(ja obie części włożyłam). W misce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym lub aromatem(ja dałam aromat śmietankowy), miksujemy. Ubijamy pianę z białek, łyżką dodajemy do masy, mieszamy delikatnie. Na dużą blachę 24 *35 tarkujemy większą porcję ciasta. (przymrożone lepiej się tarkuje). Na to wylewamy masę. Na wierzch tarkujemy mniejszą porcję ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (ja piekłam 50 minut, chyba to zależne od piekarnika), aż się zrumieni wierzch ciasta. Polecam jest bardzo smaczne nie jest za słodkie, jeśli ktoś woli słodsze wystarczy dodać więcej cukru.