Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
(przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 110
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 110
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części, mniejszą część wkładamy do zamrażarki(ja obie części włożyłam). W misce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym lub aromatem(ja dałam aromat śmietankowy), miksujemy. Ubijamy pianę z białek, łyżką dodajemy do masy, mieszamy delikatnie. Na dużą blachę 24 *35 tarkujemy większą porcję ciasta. (przymrożone lepiej się tarkuje). Na to wylewamy masę. Na wierzch tarkujemy mniejszą porcję ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (ja piekłam 50 minut, chyba to zależne od piekarnika), aż się zrumieni wierzch ciasta. Polecam jest bardzo smaczne nie jest za słodkie, jeśli ktoś woli słodsze wystarczy dodać więcej cukru.