Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja sernika :) Takie 100% sernika w serniku :P
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1076
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1125
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1076
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1125
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli. Do utartego masła dodawać partiami ser i śmietanę a następnie ucierając nadal dodawać po jednym jajku,wsypać kaszę mannę i budyń.Wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach. Jeśli chcemy sernik dwukolorowy,śmietankowo-czekoladowy to 100 g czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej,studzimy,dodajemy do połowy masy sernikowej i mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem,posypujemy bułką tartą i nakładamy jasną porcję masy,potem czekoladową i lekko przemieszamy widelcem (powstanie marmurkowy wzorek) Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 60 min. Ok 20 min przed końcem pieczenia można sernik przykryć folią aluminiową aby zbyt nie przypiec wierzchu (ja tego nie robię bo lubię taki przypieczony) Smacznego :)