Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na miękki i delikatny sernik bez spodu z budyniem i kaszą manną, serdecznie polecam :-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Składniki
1. 100 g miękkiego masła ucieramy z 250 g cukru. 2. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Białka zbieramy do osobnej miski. 3. Następnie dodajemy stopniowo ser z wiaderka i dalej miksujemy. 4. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywno. 5. 200 ml schłodzonej śmietanki 30% ubijamy na sztywno. 6. Dwa budynie bez cukru lub 1 budyń i 1 "Sernix" wsypujemy stopniowo dalej mieszając. 7. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni C. Jeżeli nasz piekarnik nie ma funkcji pary, wtedy do pokrywki naczynia żaroodpornego wlewam gorącą wodę i takie naczynie umieszczam na dnie piekarnika. 8. Do ciasta dodajemy ubitą śmietanę, a następnie pianę z białek, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. 9. Pieczemy przez około 70-80 minut, na drugiej półce od dołu, z parą wodną, albo z naczyniem z wodą. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ale go nie otwieramy, studzimy sernik w zamkniętym piekarniku i wyciągamy, gdy już wystygnie. Oczywiście sernik opadnie, ale pozostanie miękki i delikatny. 10. Przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy wystudzony sernik. 11. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i chowamy do lodówki na całą noc. Smacznego :-)