Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podwójnie chałwowy. Sernik dla miłośników chałwy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5470
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9291
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 162
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5470
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9291
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 162
Składniki
Zmiksować masło z serkiem i cukrem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem, wymieszać i zagnieść. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. 30x40.
Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem . Skruszyć chałwę i przesiać budynie, wymieszać łopatką albo mikserem. Wylać na ciasto.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Przesiać budyń i lekko wmieszać dolewając olej. Wyłożyć na masę serową. Posypać migdałami.
Na posypkę, zmiksować masło z cukrem i chałwą. Przesiać mąkę i rozdrobnić w palcach na gruby żwirek, nie zagniatać. Rozsypać po migdałach.
Piec ok.60-70 min, w 175 *, ale pod koniec pieczenia przykryć papierem żeby kruszonkę nie przypalić. Po ostygnięciu posypać pudrem cukrem.Kroić po zastygnięciu.