Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy taki sernik, często piekę. Żeby nie było nudno to urozmaicam składniki. Ten wyszedł pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i ekstraktem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami i proszkiem. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach, bo może chlapać).Stopniowo dolewać olej, ekstrakt cytrynowy i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 1 godz. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia żeby migdały za bardzo się nie przypaliły. (Mój sernik urósł bardzo wysoki, potem troszkę opadł i popękał. Lecz nikomu to nie przeszkadzało, bo był pyszny.)
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą i polać zimny sernik w esy-floresy. Sernik kroić jak dobrze stężeje.