Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy taki sernik, często piekę. Żeby nie było nudno to urozmaicam składniki. Ten wyszedł pyszny.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3531
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 369
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1755
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3531
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 369
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1755
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i ekstraktem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami i proszkiem. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach, bo może chlapać).Stopniowo dolewać olej, ekstrakt cytrynowy i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 1 godz. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia żeby migdały za bardzo się nie przypaliły. (Mój sernik urósł bardzo wysoki, potem troszkę opadł i popękał. Lecz nikomu to nie przeszkadzało, bo był pyszny.)
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą i polać zimny sernik w esy-floresy. Sernik kroić jak dobrze stężeje.