Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do zrobienia serniczek.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 311
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 173
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 731
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 311
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 173
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 731
Składniki
Jajka roztrzepać ze śmietaną, z budyniem i mąkę ziemniaczaną. W garnku rozpuścić masło, cukier, czekoladę z dodatkiem mleka. Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Zagotować. Na koniec dodać sok z cytryny. Tortownicę wyłożyć herbatnikami i na ciastka wylać masę serową. Przykryć warstwą herbatników. Przestudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, śmietanki i soku z cytryny. Mieszać aż składniki się połączą. Wylać na herbatniki. Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Ułożyć na wierzchu ciasta. Pozostawić w lodówce, najlepiej na całą noc. Smacznego.