Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do zrobienia serniczek.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Jajka roztrzepać ze śmietaną, z budyniem i mąkę ziemniaczaną. W garnku rozpuścić masło, cukier, czekoladę z dodatkiem mleka. Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Zagotować. Na koniec dodać sok z cytryny. Tortownicę wyłożyć herbatnikami i na ciastka wylać masę serową. Przykryć warstwą herbatników. Przestudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, śmietanki i soku z cytryny. Mieszać aż składniki się połączą. Wylać na herbatniki. Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Ułożyć na wierzchu ciasta. Pozostawić w lodówce, najlepiej na całą noc. Smacznego.