Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5590
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7804
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5590
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7804
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Składniki
Przygotowujemy galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Płatki i masło orzechowe z wodą miksujemy do połączenia składników i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy najlepiej do zamrażarki.
Śmietankę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.
Do melaksera wrzucamy twaróg, kakao, ostygniętą galaretkę i dosładzamy wedle uznania. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy ubitą śmietankę i krótko miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę przelewamy na stężały spód. Wstawiamy do lodówki.
Gdy sernik już stężeje (tak po ok 2 h) rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i ostudzoną rozsmarowujemy na wierzchu, posypując na koniec wiórkami kokosowymi. Całość do lodówki najlepiej na całą noc.