Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem sama masa serowa, a w środku soczyste czereśnie. Robiłam już kilka razy i za każdym razem był rewelacyjny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7707
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7707
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę (26cm) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na pół. Posypać cukrem wanilinowym.
Masło utrzeć z cukrem, sokiem cytrynowym i kaszą manną. Dodać twaróg i budyń w proszku. Pojedynczo dodawać jaja. Następnie delikatnie wmieszać czereśnie.
Masę przełożyć do tortownicy. Piec ok. 60 minut, po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 30 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.