Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, delikatny, kremowy sernik. Ani dynia, ani kajmak nie wyróżniają się smakiem ale idealnie się komponują. polecam ;-)
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4764
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102251
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4764
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102251
Składniki
Spód ciasteczkowy: Ciastka zmiksować w blenderze i dodać stopione masło, wymieszać (powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku) Formę o średnicy 24 cm (u mnie kwadrat) wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki). Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, docisnąć. Podpiec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut. Wyjąć. Masa serowo-dyniowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce umieścić wszystkie składniki. Zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników. Masę przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 165ºC przez około 60 - 80 minut w kąpieli wodnej (na spód piekarnika należy ustawić naczynie żaroodporne z wodą, dzięki temu sernik będzie wilgotny i gładki jak stół). Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Sernik wyjąć z piekarnika, wystudzić, schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i wylać na zimny sernik. Opcjonalnie udekorować malinami. Schłodzić.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki