Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem do klasycznych składników dodałam puree z dyni piżmowej. Sernik zyskał orzechowy smak i odrobinę koloru. Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie pękł i był super wilgotny.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 143
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2235
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4163
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 143
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2235
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4163
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dynię obrać i pokroić na małe kawałki. Ugotować na parze (ok. 20 minut), ostudzić, następnie zmiksować na gładką masę. Odważyć 500g (można nawet trochę więcej) puree.
Masło rozpuścić. Ciastka pokruszyć i połączyć z masłem. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Na dnie piekarnika postawić naczynie żaroodporne z gorącą wodą.
Twaróg, śmietanę, puree, cukier, jajka i budyń zmiksować, krótko, tylko do połączenia składników. Wrzucić garść migdałów i wymieszać. Wylać na przygotowany spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 70 minut.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Po 70 minutach pieczenia wysunąć sernik i posmarować go polewą. Naczynie z wodą można już wyjąć. Piec kolejne 10 minut.
Po upieczeniu ostudzić, a następnie wstawić do lodówki. Po kilku godzinach albo na drugi dzień obsypać brzegi resztą migdałów. Smacznego :)