Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na lekkim spodzie mojego pomysłu. Ten spód w odróżnieniu od herbatnikowych, nie jest tak tłusty i ma leki aromat kokosu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1695
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 74
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 478
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1695
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 74
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 478
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Spód. Wszystkie składniki rozdrabniamy w malakserze, prawie na pył. Przesypujemy do tortownicy i lekko uklepujemy. Wstawiamy do lodówki. Sernik. Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno, żółtka odkładamy. Twaróg miksujemy z dwoma cukrami. Do masy stopniowo dodajemy żółtka, puree i budyń. Nie ubijamy zbyt długo, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy białka i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w 165 C około 60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Jeszcze ciepły można lekko posypać pudrem.
Ostudzony sernik ozdabiamy bitą śmietaną.