Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na lekkim spodzie mojego pomysłu. Ten spód w odróżnieniu od herbatnikowych, nie jest tak tłusty i ma leki aromat kokosu.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20460
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 87
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2759
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20460
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 87
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2759
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Spód. Wszystkie składniki rozdrabniamy w malakserze, prawie na pył. Przesypujemy do tortownicy i lekko uklepujemy. Wstawiamy do lodówki. Sernik. Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno, żółtka odkładamy. Twaróg miksujemy z dwoma cukrami. Do masy stopniowo dodajemy żółtka, puree i budyń. Nie ubijamy zbyt długo, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy białka i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w 165 C około 60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Jeszcze ciepły można lekko posypać pudrem.
Ostudzony sernik ozdabiamy bitą śmietaną.