Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na lekkim spodzie mojego pomysłu. Ten spód w odróżnieniu od herbatnikowych, nie jest tak tłusty i ma leki aromat kokosu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40204
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 419
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40204
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 419
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Spód. Wszystkie składniki rozdrabniamy w malakserze, prawie na pył. Przesypujemy do tortownicy i lekko uklepujemy. Wstawiamy do lodówki. Sernik. Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno, żółtka odkładamy. Twaróg miksujemy z dwoma cukrami. Do masy stopniowo dodajemy żółtka, puree i budyń. Nie ubijamy zbyt długo, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy białka i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w 165 C około 60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Jeszcze ciepły można lekko posypać pudrem.
Ostudzony sernik ozdabiamy bitą śmietaną.