Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i aromatyczny, po prostu jesienne złoto.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 475
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 580
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 855
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 257
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 475
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 580
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 855
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 257
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód wykładamy herbatnikami. Białka oddzielamy od żółtek i odstawiamy do lodówki. Do miksera przekładamy oba rodzaje sera i miksujemy, potem dodajemy żółtka, masło, cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy.
Potem dodajemy mąkę kukurydzianą oraz budyń. Oddzielone ubijamy białka z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Do masy serowe dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku.
Polewa. Śmietanę podgrzewamy , dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Sernik polewamy ostudzoną polewą ale jeszcze płynną.
Sernik zostawiamy do całkowitego zwarcia się polewy. Jak widać u nas był z tym kłopot :) Kto by czekał :)