Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i aromatyczny, po prostu jesienne złoto.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8891
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7937
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5446
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8891
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7937
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5446
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód wykładamy herbatnikami. Białka oddzielamy od żółtek i odstawiamy do lodówki. Do miksera przekładamy oba rodzaje sera i miksujemy, potem dodajemy żółtka, masło, cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy.
Potem dodajemy mąkę kukurydzianą oraz budyń. Oddzielone ubijamy białka z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Do masy serowe dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku.
Polewa. Śmietanę podgrzewamy , dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Sernik polewamy ostudzoną polewą ale jeszcze płynną.
Sernik zostawiamy do całkowitego zwarcia się polewy. Jak widać u nas był z tym kłopot :) Kto by czekał :)