Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Och... Totalna rozpusta! Sernik nie dość, że smakuje wyśmienicie to nie wymaga pieczenia! Już samym widokiem doprowadza kubki smakowe do wariacji, a co dopiero gdy się go spróbuje...
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 322
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 197
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 322
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 197
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na średnim ogniu. Herbatniki partiami miksujemy w malakserze lub za pomocą blendera. Dodajemy masło i miksujemy pulsacyjnie aż otrzymamy konsystencję mokrego piasku. Herbatniki przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm. Ugniatamy mocno tworząc równą warstwę. Wkładamy do lodówki.
Serek ubijamy z cukrem pudrem. W oddzielnej misce ubijamy kremówkę pod koniec dodając ekstrakt waniliowy. Do serka dodajemy ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy. 5 czekoladek Ferrero Roche kroimy na kawałki i dodajemy do masy serowej - mieszamy.
Całość wykładamy na wierzch z herbatników i wyrównujemy powierzchnię. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin (a najlepiej na całą noc).
Nutellę rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu - powinna być płynna. Studzimy chwilę i wylewamy na wierzch sernika (jesli zacznie nam zastygać a wyszło nierównie możemy nalać do szklanki wrzątku maczać w nim łyżeczkę i wyrównywać powierzchnię z Nutelli). Póki Nutella jest jeszcze klejąca dekorujemy pozostałymi czekoladkami Ferrero. Sernik trzymamy w lodówce.