Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na sernik, ale nie masz pomysłu na jego inną wersję? Wypróbuj nasz przepis na sernik gotowany. Jest tak delikatny, a zarazem smaczny, że z pewnością wrócisz do niego nie raz.
Blaszka 20x30 cm
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2325
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3465
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4180
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74129
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 570
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2325
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3465
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4180
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74129
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 570
Składniki
Przed przygotowaniem ciasta wyjmij wszystkie składniki z lodówki by nabrały temperatury pokojowej. Do miski włóż wszystkie składniki na kruche ciasto i zagnieć. Podziel ciasto na 3 równe części i każdą z nich zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyłóż każdą z części na standardową blachę prostokątną, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 18-20 minut.
W garnku rozpuść margarynę z cukrem. Dodaj ser i zagotuj wszystko. W tym czasie wymieszaj mleko z budyniem i jajkami. Dodaj do gotującego się sera. Wszystko dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Gotuj aż masa zgęstnieje. Gorącą masę serową przełóż na gotowe placki, naprzemiennie.
Masło podgrzej z cukrem, następnie dodaj 3 łyżki mleka i mieszaj. Ściągnij garnek z ognia, dodaj 3–4 łyżki kakao (w zależności, jak gęstą chcesz mieć polewę). Mieszaj do połączenia się składników.
Polej ciasto polewą czekoladową i przykryj folią spożywczą. Ciasto odłóż w chłodne miejsce minimum na 24 godziny. Im dłużej leży tym jest lepsze.