Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na sernik, ale nie masz pomysłu na jego inną wersję? Wypróbuj nasz przepis na sernik gotowany. Jest tak delikatny, a zarazem smaczny, że z pewnością wrócisz do niego nie raz.
Blaszka 20x30 cm
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 260
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 109
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 260
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 109
Składniki
Przed przygotowaniem ciasta wyjmij wszystkie składniki z lodówki by nabrały temperatury pokojowej. Do miski włóż wszystkie składniki na kruche ciasto i zagnieć. Podziel ciasto na 3 równe części i każdą z nich zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyłóż każdą z części na standardową blachę prostokątną, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 18-20 minut.
W garnku rozpuść margarynę z cukrem. Dodaj ser i zagotuj wszystko. W tym czasie wymieszaj mleko z budyniem i jajkami. Dodaj do gotującego się sera. Wszystko dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Gotuj aż masa zgęstnieje. Gorącą masę serową przełóż na gotowe placki, naprzemiennie.
Masło podgrzej z cukrem, następnie dodaj 3 łyżki mleka i mieszaj. Ściągnij garnek z ognia, dodaj 3–4 łyżki kakao (w zależności, jak gęstą chcesz mieć polewę). Mieszaj do połączenia się składników.
Polej ciasto polewą czekoladową i przykryj folią spożywczą. Ciasto odłóż w chłodne miejsce minimum na 24 godziny. Im dłużej leży tym jest lepsze.