Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Placki piec w temp.180 st. ok. 10-15 min.
Masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy, jajka, margarynę włożyć do garnka i mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając wlać budyń rozprowadzony w szklance mleka. Doprowadzić do wrzenia (na powierzchni pokażą się pęcherzyki powietrza). UWAGA: NIE GOTOWAĆ! Zimne placki przełożyć gorącą masą serową, przykryć ściereczką do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto polać polewą, lub posypać cukrem pudrem.