Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2293
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1416
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 525
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3575
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1264
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2293
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1416
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 525
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3575
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1264
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Placki piec w temp.180 st. ok. 10-15 min.
Masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy, jajka, margarynę włożyć do garnka i mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając wlać budyń rozprowadzony w szklance mleka. Doprowadzić do wrzenia (na powierzchni pokażą się pęcherzyki powietrza). UWAGA: NIE GOTOWAĆ! Zimne placki przełożyć gorącą masą serową, przykryć ściereczką do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto polać polewą, lub posypać cukrem pudrem.