Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa... sernik gotowany mojej babci - najlepszy na świecie!!
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 210
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 856
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7142
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 210
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 856
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7142
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Składniki
Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, margarynę pokrojoną w kostkę i cukier. Zagniatamy ciasto. Gotowe odkładamy na pół godz do lodówki (ale nie jest to konieczne). Ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy na średniej grubości. Każde pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ser: Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Ser, żółtka, aromat, masło i cukier podgrzewamy na średnim ogniu - cały czas mieszamy. Gdy masa będzie jednolita (cukier się rozpuści), wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Gotowym serem przekładamy nasze kruche spody. Odstawiamy do "zastygnięcia". Posypujemy pudrem.