Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie. Niebo w gębie ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Mąkę i kakao dokładnie wymieszać.
Dodać cukier, śmietanę, żółtka oraz masło. Dokładnie zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć je na blaszki i schować na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wystudzić.
Ser dwukrotnie zmielić.
Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Do sera dodać masło, całe jaja, cukier waniliowy, cukier kryształ oraz olejek arakowy- masę dokładnie zmiksować i przełożyć do garnka.
Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać).
W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną.
Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną.
Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje.
Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim blatem.