Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie sernika z miodowym aromatem ciasta.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254189
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254189
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
1. Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części. Wyłożyć do 3 identycznych blaszek. Piec każdy z osobna w piekarniku 170 stopni do zrumienienia.
Masa serowa: Budyń rozpuścić w mleku. Żółtka utrzeć z cukrami i margaryną, dodać ser i dokładnie wymieszać.Przełożyć masę do garnka i postawić na ogniu. Gdy zacznie się gotować wlać budyń i zagotować ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia. Ciepłym przełożyć blaty miodowe. Z cukru i soku zrobić lukier, polać nim ciasto.