Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie sernika z miodowym aromatem ciasta.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Składniki
1. Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części. Wyłożyć do 3 identycznych blaszek. Piec każdy z osobna w piekarniku 170 stopni do zrumienienia.
Masa serowa: Budyń rozpuścić w mleku. Żółtka utrzeć z cukrami i margaryną, dodać ser i dokładnie wymieszać.Przełożyć masę do garnka i postawić na ogniu. Gdy zacznie się gotować wlać budyń i zagotować ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia. Ciepłym przełożyć blaty miodowe. Z cukru i soku zrobić lukier, polać nim ciasto.