Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie sernika z miodowym aromatem ciasta.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3028
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3028
Składniki
1. Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części. Wyłożyć do 3 identycznych blaszek. Piec każdy z osobna w piekarniku 170 stopni do zrumienienia.
Masa serowa: Budyń rozpuścić w mleku. Żółtka utrzeć z cukrami i margaryną, dodać ser i dokładnie wymieszać.Przełożyć masę do garnka i postawić na ogniu. Gdy zacznie się gotować wlać budyń i zagotować ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia. Ciepłym przełożyć blaty miodowe. Z cukru i soku zrobić lukier, polać nim ciasto.