Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na producenta gotowych wyrobów homogenizowanych. Kaloryczność serka/ twarożku homogenizowanego jest często dużo wyższa niż chudego twarożku (160- 180 kalorii w 100 gramach). Jeżeli chcemy aby nasz serniczek nie był bombą kaloryczną to warto zwrócić uwagę na zawartość energetyczną i skład twarożku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99515
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99515
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Składniki
Wykonanie: Twarożek homogenizowany włożyć do miski i połączyć z mąką ziemniaczaną, kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Następnie utrzeć żółtka z cukrem i wymieszać z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć delikatnie z ciastem i przełożyć do formy lekko natłuszczonej i wysypanej wiórkami i wyłożonej biszkoptami. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.