Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3939
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1041
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34245
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3939
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1041
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34245
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Ciasto: Tłuszcz z cukrem utrzeć, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 + 1/3): większą wyłożyć blaszkę a mniejszą włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Masło i 0,5 szkl. cukru utrzeć, dodać jajko, następnie ser i budyń. Dokładnie połączyć. Masę serową wyłożyć na ciasto, na to odsączone, pokrojone (w plasterki) brzoskwinie. Ubić pianę z białek z pozostałą ilością cukru (1 szklanka) i wylać na wierzch. Ponoć lepszy efekt uzyska się dodając pod koniec ubijania białek jedną, płaską łyżkę mąki ziemniaczanej. Na wierzch zetrzeć (na grubych oczkach tarki) pozostałe ciasto z zamrażarki. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach (grzałka góra - dół ) u mnie wystarczy 150 stopni przy 180 przypala się trochę. Przepis pochodzi z nieznanego mi źródła. Sernik jest przepyszny więc poprosiłam o spisanie go dla mnie. Jego konsystencja jest bardzo delikatna i kremowa.