Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jabłkowo-gruszkowy"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 786
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 786
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Składniki
<strong>Przepis przysłała Halina Pedo z Kroczyna</strong>
Ciasto: masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj jajka, cukier, mielone migdały, cynamon, sól, masło i proszek do pieczenia, wyrób. 2/3 ciasta wylep tortownicę. Resztę schłodź. Jabłka i gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Białka ubij ze szczyptą soli, dosypując 5 dag cukru. Dodawaj żółtka, delikatnie mieszając. Twaróg utrzyj z resztą cukru i skórką z cytryny. Wsyp budyń, połącz. Dodaj masę jajeczną i żurawinę, wymieszaj. Masę rozsmaruj na owocach, posyp resztą ciasta. Piecz godzinę w 150°C.Źródło: Chwila dla Ciebie