Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z przecierem ze świeżych owoców jest strzałem w dziesiątkę. Nie za słodki, aromatyczny, po prostu pyszny.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 122
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 68
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 122
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 68
Składniki
Maliny zmiksować z 1 łyżką cukru i przetrzeć przez sito.Oddzielnie zmiksować i przetrzeć przez sito jeżyny z łyżką cukru.
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
Każdą galaretkę z 1 płaską łyżeczką żelatyny oddzielnie rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Ser zmiksować ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Podzielić na trzy części. Do jednej części sera dodać przecier z malin i płynną galaretkę malinową, dosłodzić cukrem pudrem, zmiksować, wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki do stężenia.
Drugą część sera zmiksować z galaretką agrestową, wylać na stężony ser malinowy, odłożyć do lodówki
Płynną galaretkę z owoców leśnych wymieszać z jeżynami ( odłożyć 2 łyżki). Resztę zmiksować z trzecią warstwą sera, dosłodzić, wylać na agrestową warstwę.
Gdy ostatnia warstwa zacznie lekko tężeć, z odłożonego musu zrobić kilka kropek i wykałaczką zrobić dowolne wzorki. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.