Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest zrobiony z jogurtów greckich z dodatkiem musu borówkowego.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5423
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5423
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Składniki
Składniki przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Na początek przygotowujemy spód herbatnikowy. Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki mielimy w rozdrabniaczu. Następnie zmielone herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 26 cm równomiernie wylepiamy herbatnikową masą. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Teraz czas na masę jogurtowo-borówkową. Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy żelatynę odstawiamy na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzewamy i rozpuszczamy dokładnie żelatynę (nie gotujemy), odstawiamy do wystudzenia. Borówki przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy na mus, odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aby składniki się połączyły. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy zmiksowane borówki. Z lodówki wyjmujemy tortownicę. Na schłodzony spód wykładamy 5 łyżek masy jogurtowej z borówką a potem 4 łyżki masy jogurtowej aż do wyczerpania masy. Tortownicę wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Galaretkę rozpuszcamy w 400 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy masa jogurtowo-borówkowa stężeje na wierzchu układamy borówki. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki do stężeSerniczek pycha!!!! SMACZNEGO!!!!nia.