Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem masy kajmakowej (u mnie o smaku adwokata) na spodzie z ciastek owsianych.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1200
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14801
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 828
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1200
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14801
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 828
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Tortownicę (26cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić. Ciastka pokruszyć bardzo drobno blenderem i wymieszać z ciepłym masłem. Wyłożyc dno tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy.
Twaróg wymieszać z 300g masy kajmakowej, jajkami, cukrem i budyniem. Wylać na przygotowany spód. Wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec w kąpieli wodnej ok. 60 minut. Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki piekarnika, a następnie po 10-15 minutach wyjąć sernik i całkowicie go ostudzić. Wstawić do lodówki.
Pozostałą masę kajmakową podgrzać i ozdobić nią wierzch sernika. Śmietanę ubić na sztywno dodając usztywniacz. Wyciskać ozdobne kleksy na brzegu ciasta. Smacznego :)