Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem masy kajmakowej (u mnie o smaku adwokata) na spodzie z ciastek owsianych.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8689
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327978
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8689
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327978
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Tortownicę (26cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić. Ciastka pokruszyć bardzo drobno blenderem i wymieszać z ciepłym masłem. Wyłożyc dno tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy.
Twaróg wymieszać z 300g masy kajmakowej, jajkami, cukrem i budyniem. Wylać na przygotowany spód. Wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec w kąpieli wodnej ok. 60 minut. Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki piekarnika, a następnie po 10-15 minutach wyjąć sernik i całkowicie go ostudzić. Wstawić do lodówki.
Pozostałą masę kajmakową podgrzać i ozdobić nią wierzch sernika. Śmietanę ubić na sztywno dodając usztywniacz. Wyciskać ozdobne kleksy na brzegu ciasta. Smacznego :)