Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser, szpatułka, rózga kuchenna, 2 misy, blacha ok.35x23cm
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wyłożyć przygotowaną wcześniej blachę. Podpiec spód przez 10 minut w 170°.
Do misy wrzucić ser, mąkę ziemniaczaną, 3/4 puszki kajmaku i żółtka jaj. Wymieszać mikserem, dodać wcześniej ubitą pianę z białek jaj i wymieszać szpatułką. Wylać na podpieczony spód i piec 20 minut w 180°, następnie zmniejszyć temperaturę do 120° i piec 40 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku na pół godziny.
Po wystudzeniu ciasta przygotować polewę. Rozpuścić pozostałą część masła z cukrem, dodać kajmak i mleko. Mieszać rózgą do uzyskania gładkiej masy, wylać na ciasto. Smacznego