Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym spodzie idealny na różne okazje.
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 99
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 39
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 99
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 39
Składniki
Masło, cukier, żółtka dobrze utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , wszystkie składniki starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Miękkie masło, białka i całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie cały czas ucierając dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejki. Wymieszać do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.