Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym spodzie idealny na różne okazje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4528
Składniki
Masło, cukier, żółtka dobrze utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , wszystkie składniki starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Miękkie masło, białka i całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie cały czas ucierając dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejki. Wymieszać do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.