Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym spodzie idealny na różne okazje.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Masło, cukier, żółtka dobrze utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , wszystkie składniki starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Miękkie masło, białka i całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie cały czas ucierając dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejki. Wymieszać do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.