Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i wilgotny i co jest jego największą zaletą robi się bardzo szybko.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Składniki ciasta zmiksować , aż się połączą, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, mleko, ser, proszek budyniowy, na koniec pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową wylać ( jest dość rzadka, ale taka ma być ) na surowe ciasto, posypać kokosem, przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika (180"). Po godzinie zdjąć folię i piec aż się zarumieni (ok pół godz). Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik przy uchylonych drzwiczkach do przestygnięcia. Smacznego.