Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny pomysł na sernik z dodatkiem wiórków kokosowych. Jest kremowy i puszysty. Dzięki dodatkowi erytrolu ma niej kalorii. Dla amatorów kokosowych smaków. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 157
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2417
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7148
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 165
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 157
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2417
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7148
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 165
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać zimne masło, dosypać zmielony erytrol i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 2 równe części. Włożyć do zamykanego pojemnika i na godzinę wstawić do zamrażarki.
Połowę zmrożonego ciasta zetrzeć do tortownicy na grubych oczkach (foremka o średnicy 28 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Równo rozłożyć i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ser pokruszyć do robota. Posłodzić erytrolem. Wybić jajka. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wlać mleczko kokosowe oraz likier. Zmiksować.
Masę serową przelać na gorący, podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Studzić przez 40 minut w wyłączonym piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach).
Przed podaniem udekorować bratkami. Podawać z sałatką owocową.