Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała improwizacja...ale całkiem smaczna;)
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Bitą śmietanę ubić z schłodzonym mlekiem kokosowym, dodać cukier puder, aromat migdałowy oraz ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wiórka zmielić w młynku na proszek, dodać do masy serowej i wymieszać. Tężejącą żelatynę powoli wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Formę (większa keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty jeden obok drugiego. Następnie rozprowadzamy na biszkoptach 1/2 masy serowo-kokosowej. Na masie równo rozsypujemy żurawinę na której układamy biszkopty. Biszkopty przykrywamy resztą masy. Wierz ciasta możemy posypać startymi na tarce biszkoptami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 5 godzin.