Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała improwizacja...ale całkiem smaczna;)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4322
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4322
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74404
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Bitą śmietanę ubić z schłodzonym mlekiem kokosowym, dodać cukier puder, aromat migdałowy oraz ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wiórka zmielić w młynku na proszek, dodać do masy serowej i wymieszać. Tężejącą żelatynę powoli wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Formę (większa keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty jeden obok drugiego. Następnie rozprowadzamy na biszkoptach 1/2 masy serowo-kokosowej. Na masie równo rozsypujemy żurawinę na której układamy biszkopty. Biszkopty przykrywamy resztą masy. Wierz ciasta możemy posypać startymi na tarce biszkoptami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 5 godzin.