Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała improwizacja...ale całkiem smaczna;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 126
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 126
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Bitą śmietanę ubić z schłodzonym mlekiem kokosowym, dodać cukier puder, aromat migdałowy oraz ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wiórka zmielić w młynku na proszek, dodać do masy serowej i wymieszać. Tężejącą żelatynę powoli wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Formę (większa keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty jeden obok drugiego. Następnie rozprowadzamy na biszkoptach 1/2 masy serowo-kokosowej. Na masie równo rozsypujemy żurawinę na której układamy biszkopty. Biszkopty przykrywamy resztą masy. Wierz ciasta możemy posypać startymi na tarce biszkoptami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 5 godzin.