Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy z lekką bezą"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 262
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4567
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 262
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4567
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia 10 dag wiórków, jajko i 20 dag masła. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Zawiń w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą masła, 1/2 szkl. cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj ser, budyń i pozostałe wiórki. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Rozsmaruj masę serową. Białka ubij z resztą cukru. Wyłóż na wierzch sernika. Piecz go godzinę w 175 st. Ciasto udekoruj np. cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina