Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest pyszny! No i zawsze się udaje :)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1570
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 281
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 698
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17120
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1570
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 281
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 698
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17120
Składniki
Wiórka kokosowe zalać likierem, ostawić na min. 30min. Im dłużej będą nasiąkały, tym lepiej. Ciastka dokładnie pokruszyć, wysypać na spód tortownicy (średnica ok.30cm) i lekko ugnieść.
Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z likierem - cały czas miksując. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C. Na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnioną do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie z parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie bardziej kremowy, nie wysuszy się podczas pieczenia).
Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż polewa będzie całkiem gładka. Rozsmarować dokładnie na wierzchu ciasta.