Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik na cieście.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 130
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 86
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 130
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 86
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Składniki
Dwa jajka i 1 szklankę cukru utrzeć do białości.
Dodać 350 g mąki pszennej, proszek do pieczenia, 1/2 kostki margaryny oraz sól i dokładnie zmiksować.
Około pół szklanki ciasta odłożyć, resztą ciasta wyłożyć dno natłuszczonej i wysypanej mąką blachę o wymiarach około 22x30cm.
Ciasto jest delikatne i lepkie, dlatego najlepiej jest najpierw rozłożyć je łyżką w taki sposób, jak na zdjęciu.
Następnie ciasto należy posypać obficie mąką i rozprowadzić dłonią na dnie blachy.
Twaróg, jogurt, 4 żółtka, 1,5 szklanki cukru, cukry wanilinowe i mąkę ziemniaczaną zmiksować.
4 białka ubić na sztywną pianę, dodać do sera i delikatnie wymieszać szpatułką.
Ser wylać na przygotowane w blasze ciasto.
Z połowy szklanki ciasta odłożonego w etapie 3, 1/4 kostki margaryny, 4 łyżeczek cukru i 1 szklanki mąki zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać paski i układać na wierzchu sera.
Z pozostałego ciasta można wykroić dowolne kształty i zamaskować ewentualne łączenia na wierzchu.
Sernik piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Ciasto po wystudzeniu przechowywać w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.