Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik krakowski.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto. Odciąć ¼ ciasta i owinąć w folię, odstawić do schłodzenia na ok godzinę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Po sparzeniu odcedzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Twaróg trzykrotnie zmielić dodać utarte żółtka, pianę z białek oraz budyń, rodzynki śmietankę i cukier wanilinowy
Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę serową. Z pozostałej części (mniejsza)zrobić paski i ułożyć w kratkę na cieście. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku.