Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i delikatny serniczek do kawki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5484
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9302
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 169
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5484
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9302
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 169
Składniki
Wykonanie ciasta kruchego: Posiekać zimne masło z mąką i smalcem. Następnie dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć na przygotowaną blachę, a na cieście ułożyć pierniki. Wykonanie masy serowej: Twaróg zmielić 2-3 razy w maszynce i utrzeć z resztą składników na puszysty krem. Zalać formę z ciastem i pierniczkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około 45 minut do zrumienienia. Pod koniec pieczenia ubić na sztywno pianę z 4 białek i szklanki cukru, wyłożyć na sernik i dopiec jeszcze przez około 10 minut na lekko złocisty kolor. Najlepiej kroić następnego dnia, po dobrym schłodzeniu. SMACZNEGO.