Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i delikatny serniczek do kawki.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 237
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3892
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 237
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3892
Składniki
Wykonanie ciasta kruchego: Posiekać zimne masło z mąką i smalcem. Następnie dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć na przygotowaną blachę, a na cieście ułożyć pierniki. Wykonanie masy serowej: Twaróg zmielić 2-3 razy w maszynce i utrzeć z resztą składników na puszysty krem. Zalać formę z ciastem i pierniczkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około 45 minut do zrumienienia. Pod koniec pieczenia ubić na sztywno pianę z 4 białek i szklanki cukru, wyłożyć na sernik i dopiec jeszcze przez około 10 minut na lekko złocisty kolor. Najlepiej kroić następnego dnia, po dobrym schłodzeniu. SMACZNEGO.