Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty, delikatny, słodki, aksamitny po prostu najcudowniejszy. Sernik mimo wszystko jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21647
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21647
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i wrzucamy pokrojone w kostkę masło. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Jeżeli jest zbyt lepiące możemy delikatnie dosypać mąki. Ciasto dzielimy na dwie równie części i chowamy do lodówki na godzinkę. W tym czasie możemy przygotować masę serową. Do misy miksera wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Następnie dodajemy ser, proszek budyniowy, aromat i rozpuszczone masło. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 17×27 cm wykładamy papier do pieczenia. Następnie jedną część ciasta kroimy w 0,5 cm plastry i układamy na blaszce. Całość ładnie wyrównujemy. Na ciasto wlewamy masę serową. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Ciasto pieczemy w 175 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo możemy sernik posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną czekoladą. Gotowe