Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty, delikatny, słodki, aksamitny po prostu najcudowniejszy. Sernik mimo wszystko jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1004
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1004
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i wrzucamy pokrojone w kostkę masło. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Jeżeli jest zbyt lepiące możemy delikatnie dosypać mąki. Ciasto dzielimy na dwie równie części i chowamy do lodówki na godzinkę. W tym czasie możemy przygotować masę serową. Do misy miksera wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Następnie dodajemy ser, proszek budyniowy, aromat i rozpuszczone masło. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 17×27 cm wykładamy papier do pieczenia. Następnie jedną część ciasta kroimy w 0,5 cm plastry i układamy na blaszce. Całość ładnie wyrównujemy. Na ciasto wlewamy masę serową. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Ciasto pieczemy w 175 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo możemy sernik posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną czekoladą. Gotowe