Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty, delikatny, słodki, aksamitny po prostu najcudowniejszy. Sernik mimo wszystko jest bardzo prosty w przygotowaniu.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 368
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52576
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 531
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 368
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52576
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 531
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i wrzucamy pokrojone w kostkę masło. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Jeżeli jest zbyt lepiące możemy delikatnie dosypać mąki. Ciasto dzielimy na dwie równie części i chowamy do lodówki na godzinkę. W tym czasie możemy przygotować masę serową. Do misy miksera wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Następnie dodajemy ser, proszek budyniowy, aromat i rozpuszczone masło. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 17×27 cm wykładamy papier do pieczenia. Następnie jedną część ciasta kroimy w 0,5 cm plastry i układamy na blaszce. Całość ładnie wyrównujemy. Na ciasto wlewamy masę serową. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Ciasto pieczemy w 175 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo możemy sernik posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną czekoladą. Gotowe