Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski to sernik który na pewno każdy z nas lubi i u mnie jest ciastem nr. 1 na każdym spotkaniu rodzinnym , świętach czy jakichkolwiek imprezach okolicznościowych. Sernik puszysty, pyszny i na jednym kawałku się nie skończy. Polecam
blaszka - tortownica, mikser, łyżka drewniana, miska, folia spożywcza,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto ; Do większej miski włożyć wszystkie suche składniki, dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło i margarynę oraz żółtka. Całość zagnieść w jednolite, gładkie ciasto, podzielić je na dwie części większą i mniejszą. Mniejszą owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki, natomiast większą wyłożyć spód tortownicy - blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wielkość tortownicy 25 / 25 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem. Masa serowa; Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny, cały czas miksują dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Stopniowo dodawać porcjami twaróg. Białka ubić na sztywną pianę dodając (białka pozostałe z żółtek )i wmieszać łyżką drewnianą do masy serowej. Masę serową wyłożyć na przygotowane ciasto w blaszce. Następnie wyjąć ciasto z zamrażalnika, zetrzeć na tarce o dużych oczkach na masę serową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 30 minut, po czym wyjąć , całkowicie wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie składników na ciasto.
Wylepienie ciastem tortownicy - blaszki.
Połączenie masy serowej z ubitymi białkami.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.