Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 454
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 283
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1451
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 454
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 283
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1451
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem pudrem, dodaj schłodzone masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podziel na pół i włóż do zamrażalnika na godzinę.
Żółtka oddziel od białek. Następnie żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, na ciasto wyłóż masę serową a na wierzch zetrzyj drugą część ciasta.
Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.