Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik królewski z bakaliami, jest pyszny a do tego mało słodki
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść w jedną kulę. Następnie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec ok 15 minut w 180C bez termoobiegu, góra-dół.
Twaróg zmielić 3 krotnie w maszynce do mielenia lub przecisnąć przez praskę, W osobnej misce masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera. Cukier dodawać partiami do masła. Do utartego masła dodać również partiami jajka. Na koniec dać mąkę ziemniaczaną, bakalie oraz aromat. Gotową masę przelać do twarogu. Całość miksować na wolnych obrotach. Na podpieczony spód wylać masę serową i piec w 180C przez ok 1 godzinę. Polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki oleju Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z olejem. Gdy sernik ostygnie polać wierzch ciasta polewą i posypać bakaliami. Smacznego!