Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik królewski z bakaliami, jest pyszny a do tego mało słodki
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 30
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 942
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 30
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 942
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść w jedną kulę. Następnie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec ok 15 minut w 180C bez termoobiegu, góra-dół.
Twaróg zmielić 3 krotnie w maszynce do mielenia lub przecisnąć przez praskę, W osobnej misce masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera. Cukier dodawać partiami do masła. Do utartego masła dodać również partiami jajka. Na koniec dać mąkę ziemniaczaną, bakalie oraz aromat. Gotową masę przelać do twarogu. Całość miksować na wolnych obrotach. Na podpieczony spód wylać masę serową i piec w 180C przez ok 1 godzinę. Polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki oleju Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z olejem. Gdy sernik ostygnie polać wierzch ciasta polewą i posypać bakaliami. Smacznego!