Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik królewski z bakaliami, jest pyszny a do tego mało słodki
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 849
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4652
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3153
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 664
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 849
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4652
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3153
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 664
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść w jedną kulę. Następnie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec ok 15 minut w 180C bez termoobiegu, góra-dół.
Twaróg zmielić 3 krotnie w maszynce do mielenia lub przecisnąć przez praskę, W osobnej misce masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera. Cukier dodawać partiami do masła. Do utartego masła dodać również partiami jajka. Na koniec dać mąkę ziemniaczaną, bakalie oraz aromat. Gotową masę przelać do twarogu. Całość miksować na wolnych obrotach. Na podpieczony spód wylać masę serową i piec w 180C przez ok 1 godzinę. Polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki oleju Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z olejem. Gdy sernik ostygnie polać wierzch ciasta polewą i posypać bakaliami. Smacznego!