Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy w życiu tak pysznego sernika nie jadłam, jak zawiozłam do rodziny,to kążdy się mine pytał, skąd mam taki super przepis?Otóż przepis mam z ksiązki kulinarnej w której był nawet bład ,brakowało jednego składnika czyli cukru, wieć ja dodałam ,tak jak się dodaje mnie więcej do 1 kg sera. Poza tym ,zrobiłam polewę czekoladową i posypałam płatkami migdałowymi. Mówię wam po prostu poezja. Jest tak pyszny,ze mój mąż ,który nie przepada za sernikami od razy zjadł 3 kawałki. Zapraszam na film na Youtuba
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wieczorem rodzynki umyć i zalać brendy i pozostawic na całą noc do namoczenia. Możemy to zrobic też z rana i pozostawic na kilka dobrych godzin. Przugotować sobie wszystkie produkty potrzebne do naszego sernika włącznie z miskami i forma. Forma o rozmiarach 24 na 40
Jeśli masz biały ser to należy go przepuścić przez maszynkę do mięsa 3 razy. Ja użyję serka w wiaderku śmietankowego.
Jabłka obrać pokroic w drobną kostkę i skropić sokiem z jednej cytryny. Wszystko to zamieszać lyżką
Białka oddzielic od żóltek .
Bialka ubic na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Masło utrzeć z cukrem pudrem ,musi mieć konsystencję śmietany następnie dodawć po jednymżółtku i ciągle mieszając mikserem.
Dodać ser stopniowo i miksowć naśerdnich obrotach następnie dodać kaszę mannę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dodać jabłka i zamieszać lyżką.
Dodać odsączone rodzynki i zamieszać łyżką.
Na koniec dodać naszą pianę z białek i wszystko to dobrze zamieszać łyżką.Wylać na forme o rozmiarach 24 na 40 .Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni funkcja góra,dół i pieczemy na środkowej półce w tej samej temperaturze. Ja piekłam przez 65 minut, ale po 40 minutach położyłam papier do pieczenia,aby ciasto mi się nie spieło.W książce była podana o wiele większa temperatura.
Po upieczeniu ciasto będzie mialo taką brązową skórke jak na fotce to normalne. Ciasto pozostawiamy na 1 godzinę w zamkniętym piekarniku .
Po upływie godziny uchylamy piekarnik i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
Ciasto ostudzone polewamy polewą czekoladową. Polewę przygotowujemy następujaco. Masło rozpuścić w garnuszku razem z cukrem pudrem,potem sciągnąć z ognia ,dodać łyżkę mleka zamieszać dobrze do połączenia się składników a następnie dodać kakao. Jeśli polewa jest za gęsta,dodać ciut mleka . Zamiesząć i polać nasz zimny sernik ,posypać płatkami migdałowymi. Poczekać ,aż polewa zastygnie. I tak prezentuje się ten wyśmienity sernik z polewą czekoladową i płatkami migdałów. Jest lekko wilgotny a to za sprawą jabłek, z całęgo serca polecam tak pyszny sernik. Nie jest zbyt wysoki, ale nie oto chodzi ,aby był wysoki. Zapraszam an film na mój kanal na YouTube Mangiare u Ewki jest to kuchnia włoska. Smacznego!