Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy przepis na sernik pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Sernik podbił serca mojej rodzinki. Mimo, że przepisów na sernik jest dużo ten na pewno podbije wasze serca.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 790
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2850
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 790
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2850
Składniki
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy. Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką. Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami. Smacznego. Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania Tortownica o średnicy 25/25 cm.