Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie i na czekoladowym budyniu.Sernik dwukolorowy z kruszonką, wyszedł bardzo pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem, potem z olejkiem i śmietaną. Przesiać tam mąkę z proszkiem, trochę wymieszać łopatką, potem zmiksować. 2/3 ciasta zagnieść a resztę zostawić na kruszonkę. Tą większą część ciasta, poskubać na blaszkę wyłożoną z papierem do pieczenia 30x40. Maczać palce w mace i uklepać ciasto w blaszce. Jak ktoś woli może rozwałkować
masa budyniowa-Na mleku ugotować budynie. Jeżeli budynie będą bez cukru, to odpowiednio dodać do mleka. Budyń ostudzić do letniego, często mieszając.Dodać rozkłócone jajka,wymieszać albo zmiksować. Rozprowadzić na surowym cieście.
. masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem i śmietaną. Rozdzielić do dwóch misek. Do jednej przesiać jasny budyń a do drugiej ciemny.Każdą część zmiksować. Kłaść kupkami ser jasny, potem między ciemny.Nie potrzeba wyrównywać, podczas pieczenia samo się wyrówna.
kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na serze.
Piec w 175 *C. ok.70 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień, jak dobrze zastygnie.