Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostszego i szybszego przepisu na sernik raczej nie znajdziecie. W recepturze, którą pochwaliła się Sonia Bochosiewicz wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki, masę przelać do formy i upiec. Jeśli brakuje Wam czasu w przedświątecznej gonitwie, ten przepis jest idealny!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Białka oddziel od żółtek i zacznij ubijać na sztywną pianę.
Cały czas ubijając wsyp cukier. Gdy przestanie chrzęścić, dodaj po jednym żółtku i pastę waniliową. Po połączeniu się wszystkich składników dodaj twaróg. Całość miksuj jeszcze przez 1 minutę.
Do masy wsyp mąkę ziemniaczaną i za pomocą sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Masę przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut.